Science Village

Den nya innovativa stadsdelen strax utanför Lund

6 000

nya bostäder byggs i området.

50 000

arbetsplatser och nya kontor etableras i området.

70 miljarder

investeringar i projektet.

Science Village

Gör dig redo att stiga in i den spännande världen som är Science Village - ett pulserande område beläget mellan de fantastiska forskningsanläggningarna MAX IV och ESS. I hjärtat av Science Village hittar du The Loop.

Området vibrerar av energi och kommer snart att bli den ultimata destinationen för utbildning, innovation och forskning. Bara 15 min med spårvagn från Lund central.

Området, när det är färdigställt, kommer att innehålla mer än 450 000 kvadratmeter akademisk, laboratorie- och kommersiell yta. Lunds universitet planerar en omfattande campusutvidgning och ett nytt NanoLab i Science Village.

"Science Village är en samverkande gemenskap."
Anna Sandahl, MAX IV

MAX IV - De mest briljanta röntgenstrålarna för forskning

 

ESS (European Spallation Source) – Världens kraftfullaste neutronkälla

Science Center

Lunds universitet, Region Skåne och Lunds kommun i samarbete med Science Village arbetar tillsammans för att skapa ett utvidgat offentligt Science Center som kommer att inspirera kreativitet och innovativt tänkande.

Science Centret kommer att vara beläget i en särskilt utformad byggnad med interaktiva utställningar och olika evenemang och möten. Med fokus på globala utmaningar som växtproteiner, hälso- och sjukvårdsteknik samt klimatneutrala energisystem kommer centret att samla kunskap och visioner.

Science Centret kommer att samarbeta med det omgivande ekosystemet för att skapa en dynamisk plats där företag och forskare kan mötas och utbyta idéer med publiken.

Kunskapsparken och Nobelparken

Inom gångavstånd från Science Village hittar du två stora parker som erbjuder fritidsaktiviteter såsom vandring och löpning. Det finns två utomhusgym och lekplatser av olika slag.